Головна сторінка

вторник, 25 июня 2019 г.

Рій "Характерники" куреня Сторожинецької районної гімназії імені Петра Кононовича Сагайдачного

    Щасливі ми, що народилися на такій мальовничій землі – на нашій славній Україні! Тут жили наші діди та прадіди, тут коріння українського народу. Нема життя без України, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку.

Фото 1. Рій "Характерники", (2019 р.)
   В рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") у гімназії організовано "Курінь імені Петра Кононовича Сагайдачного", де суспільною роботою займається рій «Характерники», що є наставником та взірцем для наслідування для молодшого покоління джурів та козачат гімназії. Прийом до складу учасників рою здійснюється за козацьким звичаєм на загальному зібранні ради куреня, після проходження виховного просвітницького курсу підготовки, де відбуваються знайомство з заповідями, правами та обов'язками учасника гри, набуття необхідних знань з історії України, літературно-пісенної творчості про народних героїв тощо.
       Щороку лави рою поновлюються новими, досвідченими джурами, а починалося все з організованого у 2016 році рою "Сторожинецькі яструби", що у 2019 році був перейменований на зборах ради куреня у рій "Характерники".

Фото 2,3. Рій "Сторожинецькі яструби", (2017 р.)
  Основними завданнями «Характерників» є виховання в молоді почуття патріотизму, толерантності, милосердя, високих моральних якостей; поширення та активізація волонтерської роботи; популяризація національної духовної спадщини; підвищення рівня знань про визначні події та видатних особистостей українського державотворення та героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України; ушанування пам'яті жертв окупаційних режимів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Рої "Сторожинецькі яструби" та "Характерники" брали участь у II (обласному) етапі Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»)

  Наші  рої "Сторожинецькі яструби" ( середня вікова категорія 12-14 років ) та "Характерники" ( старша вікова категорія...